Speakeri

Gabriel Brezoiu – Puterea de a reuși

Gabriel Brezoiu este o persoană plină de viaţă, căreia îi place să călătorească, să întâlnească oameni interesanţi şi să-şi depăşească limitele. În prezent manager general la GEYC – Group of the European Youth for Change o organizaţie românească a cărei misiune este să încurajeze tinerii să facă o schimbare în comunitatea lor, Gabriel va fi speaker şi moderator la BeTedXGalaţi.

Adesea credem că a reuşi în viață înseamnă să ne transformăm visurile în realitate. Totuși, un rol important îl au oportunitățile și mai ales persoanele care apar în viața noastră. „A reuşi” este în cele din urmă o suită de decizii potrivite prin care fie ne construim propriul vis, fie construim visul altcuiva, un vis în care credem.

Ariel Constantinof – A venit momentul!

Tânăr, puternic și dornic să schimbe atitudinea celor din jur, Ariel este un biciclist care luptă pentru ”spații verzi, pentru aer, pentru drepturi.”, cum scrie pe blogul său personal. Cu firea sa ambițioasă a reușit să demareze mai multe activități în București, nu Budapesta și a reușit până acum să se facă cunoscut prin proiectele sale online (blog-uri și site-uri), prin evenimetele pentru bicicliști, organizate de el, dar și prin faptul că a înființat Tribul – firmă de curierat pe bicicletă.

Trăim într-o perioadă în care lucrurile din jurul nostru se schimbă, se transformă – și nu oricum, ci cu maximă viteză. Singurul mod prin care vom face față va fi să ne adaptăm – și din nou, nu oricum, ci rapid. Roboți tot mai inteligenți vin din urmă și este posibil ca nepoții noștri să trăiască în filmul “I, Robot”.

Augusto Minoja – Gândirea – paradoxuri și limite

Augusto Minoja, analistul financiar cu experienţă pe toate continentele, expert şi consultant în macroeconomie, stabilit în Monte Carlo, unde a urmat cursurile American University în Finanţe, vine la  BeTedXGalați să vorbească despre felul în care frica şi gândirea influenţează pieţele financiare, despre paradoxuri, limite şi toate problemele pe care le implică acestea.

On BeTedXGalați I would like to talk about thinking, all the issues involved, the paradoxes, the limits. In an event about dreams, I’d say it’s important to tell dreams and reality apart.

Petru Păcuraru – Decizia perfectă

Petru este fondatorul HPDI (Human Performance Development International) și președintele Fundației Leaders, cel mai cunoscut ONG din România ce promovează leadershipul. În prezent, Petru este antreprenor și consultant, conducând HPDI, fondator a diferite start-upuri și inițiative în sfera educației și nu numai.

Decizia perfectă nu există, așa cum nici decizia imperfectă nu are sens. Există doar deciziile pe care invariabil le luăm și sunt ireversibile, mare parte dintre ele. Suma tuturor bifurcațiilor din viață ne aduce în momentul ăsta, momentul prezent. Ce facem, unde mergem? Cât de mult ne influențează sistemul social deciziile, și cât de important este instinctul? Am luat decizia să vă vorbesc despre decizii, pentru că m-au înconjurat o viață, și pentru că totdeauna am fost radical în a-mi urma instinctul.

Claudia – Romana Rista – “Cui nu-i plac visurile impletite de flori?!”

Claudia-Romana Rista sau “Fata care gateste cu flori”, cum i se mai spune, a devenit freelancer dupa o cariera de cinsprezece ani in multinationale si, dupa spusele ei, a inceput sa infloreasca. A ales sa-si urmeze pasiunea pentru gatit si se bucura din plin de libertate, calatorind in jurul lumii cu bucatele. Despre ea si pasiunea ei puteti afla multe lucruri interesante pe internet, insa inainte de toate noi am descoperit in Claudia-Romana un exemplu de curaj si vointa, o poveste frumoasa despre cum sa pui punct in orice moment si sa o iei de la capat. Nu intamplator discursul ei de optsprezece minute “Cui nu-i plac visurile impletite de flori?!” este programat la finalul acestei conferinte.

La BeTedXGalati, pe 28 septembrie, voi avea un discurs motivational greu de indurat pentru cei care au vise. Voi vorbi despre trecerea brusca din ‘zona de confort’ in ‘zona periculoasa’, despre ‘zona magica’. O poveste pentru cei ce rezista pana la final, pentru cei ce nu renunta la indrazneala de a visa si fac visele sa se-mplineasca pentru ei si pentru cei din jur.

www.facebook.com/FataCareGatesteCuFlori

Photo credit Alexandru Buruntia

Baltă Ştefan – Prea târziu să fii fericit?

Baltă Ştefan, tânăr, plin de entuziasm, dornic de a descoperi noi tehnologii ce îmbunătăţesc calitatea vieţii, prodecanul  Facultăţii de Metalurgie, din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos”, a reuşit în ascensiunea lui să impresioneze prin realizările sale: participarea activă în cadrul a 23 de conferinţe internaţionale şi publicarea a mai mult de 15 articole de-a lungul carierei sale. Acesta va discuta despre lupta pe care o duci pentru a-ţi îndeplini visurile, chiar şi când crezi că nu mai poţi continua, că nimeni şi nimic nu te mai poate ajuta.

Avem o viaţă să ne creem singuri. O viaţă şi totuşi nu ne este de ajuns. Nu greşim destul, riscăm prea puţin, iar zâmbetele…aproape ca uităm să le împărţim. Suntem doborâţi de zilele cotidiene, ne pierdem în raţional şi material, uitând că în final, spiritualul ne defineşte. Aşadar aşa suntem noi oamenii: naivi, temători şi  foarte puţin fericiţi.

Prin urmare, am putea spune că suntem cu toţii nişte actori grăbiţi pe scena unui amalgam de trăiri sufleteşti ce le numim viaţa. Începând cu primul plânset cu care fiecare ne-am bucurat familia, firul narativ al vieţii noastre a fost constant . Am acţionat impulsiv, am fost grabiţi, am muncit pentru o carieră profesională…dar ne-am păstrat timp şi pentru sufletul nostru? Ne identificăm într-adevar cu noi înşine? Pentru că în final, noi ne clădim viaţa în funcţie de alegerile pe care le facem şi provocările pe care le acceptăm.

Cătălina Azamfirei – Antreprenoriat social

Personalitate puternică, activă în mediul ONG-urilor și a antreprenoriatului social, Cătălina se află printre fondatorii primei platforme de crowdfounding din România. Îi place marketingul și tot ceea ce ține de social media, fiind și domeniul în care activează.

Fiecare dintre noi e parte dintr-o comunitate, grup de prieteni, familie, societate. E greu să te defineşti fără a fi în relaţie cu cineva; întotdeauna vei fi copilul cuiva, prietenul, colegul,  părintele sau bunicul cuiva. Şi din acest motiv, fericirea noastră este în strânsă legătură cu ceea ce este în jurul nostru. Cât de des remarcăm lucruri care nu ne plac în jur şi mai ales cât de des alegem să nu fim indiferenţi şi să schimbăm ceva? Pentru noi sau pentru ai noştri?

Mălina Chirea – Succesul in viață înseamnă să fii fericit!

Mălina Chirea este co-fondatoarea Institutului de Fericire, trainer în cadrul UNCTAD, dar și blogger. Prin intermediul Institutului de Fericire, Mălina organizează diferite training-uri, workshop-uri și documentarii ce au la bază studiul fericirii. Mălina Iordache este de părere că a avea succes în viață înseamnă a fi fericit.  Despre acest subiect va discuta și la BeTedXGalați, aducând argumente și exemple atât din viaţa personală, profesională, dar și studii din domeniul fericirii.

Alma Andrei – Despre visuri și vise

Alma Andrei este coordonator al Centrului de Carieră (CIPO) de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și trainer în cadrul Crilia, însă consideră că cel mai important rol pe care îl are este acela de mamă a doi copii extraordinari. Indiferent  de rolul în care se găsește, îi place foarte mult să cunoască și să comunice cu oamenii, să le cunoască povestea și, mai ales, să învețe de la fiecare în parte acea lecție specială pe care o oferă.

După opinia mea, sunt două mari categorii de oameni: cei care-și îndeplinesc visurile și cei care îi ajută pe ceilalți să-și îndeplinească visurile. Întotdeauna mi-am dorit să fac parte din prima categorie. Și, pe drumul meu de până acum, lecțiile cele mai importante pe care le-am învățat au fost: singur nu-ți poți îndeplini niciun vis și, cea mai importantă resursă sunt oamenii care sunt alături de tine. Așadar, este foarte important în viață să știi să alegi cu cine te însoțești pe drum și, de asemenea, cum alegi să-ți fie acest drum.

Magdalena Moroşanu

Medicul nutriţionist şi diabetolog, Magdalena Moroşanu este unul dintre cei mai apreciaţi medici din Galaţi, ce va vorbi despre cât de importantă este alimentaţia sănătoasă şi ce conţin cu adevărat produsele pe care le consumăm zi de zi.

Florin Chiriac (Hippie)

Solist pasionat de folk, Hippie este un gălățean ce a încântat multe persoane cu vocea și chitara lui care împreună formează un duet perfect. A participat la mai multe festivaluri și a stârnit în inimile ascultătorilor sentimente pe care fie le-au trăit în perioada studenției, fie le simt acum.

Paula Sima și Vlad Ene

Cei doi mici dansatori au la activ multe premii obținute atât din calificări la concursurile județene, regionale și naționale, cât și la cele internaționale. Ei ne vor demonstra ce înseamnă muncă în echipă prin numărul lor de dans pe care îl vor prezenta în fața publicului.

Advertisements